Dulciuri

CHEC CU CIOCOLATA

Chec cu ciocolata, un desert simplu si delicios, potrivit oricand langa o ceasca cu lapte, cafea sau ceai. Are o consistenta umeda, densa, un gust divin si este foarte simplu de preparat.

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 225 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita cafea solubila (ness)
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita de  praf de copt
  • un praf de sare
  • Decor
  • 50 g ciocolata amaruie+2 linguri de lapte+1lingura de ulei
  • 50 g ciocolata alba+2 linguri de lapte+1 lingura de ulei
  • bombonele colorate

[/ingredients]

Mod de preparare chec cu ciocolata
Batem cu un tel sau mixer ouale cu zaharul si un praf de sare. Adaugam untul topit si racit, laptele, ciocolata topita, cacaoa si ness-ul. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt, amandoaua cernute.
Obtinem o compozitie consistenta pe care o turnam in doua forme mici de chec (25 x 11 x5 cm ) sau una mai mare de cozonac.

Coacem 30-35 de minute la 180°C, in cazul in care folosim doua forme mici si 40-45 de minute pentru o forma  mai mare. Cand sunt gata le scoatem cu grija pe un gratar si le lasam la racit.
Pentru decor topim in doua vase separate cele doua tipuri de ciocolata, impreuna cu laptele si uleiul apoi decoram checurile dupa imaginatie si presaram deasupra bombonele colorate.

Putem servi cand ciocolata s-a intrit. Delicios, pofta buna!