Pentru că fructele uscate sunt specifice sărbătorilor de iarnă sau sezonului rece, avem pentru tine o rețetă de chec cu fructe uscate și migdale. Checul este ideal de preparat pentru mesele sărbătorilor de iarnă, alături de alte deserturi specifice.
O altă rețetă specifică sărbătorilor de iarnă este cea de cozonac german cu fructe confiate denumit Stollen. Ca și checul și cozonacul se poate prepara cu o săptămână înainte de a fi savurat. Este chiar indicat așa pentru că se frăgezește și se aromatizează mai mult cu trecerea timpului.
Și tot din categoria deserturilor de iarnă mai puteți încerca de pe blog și rețeta de chec cu ciocolată și alune. Este un chec cu textură densă, preparat în formă de guguluf, pentru un aspect plăcut.
Despre rețeta de chec cu fructe uscate și migdale
Checul din rețeta de azi va avea o textură mai densă pentru a nu migra fructele la baza acestuia. Aromele fructelor vor fi completate cu vanilie și lămâie pentru o explozie de gusturi. Poate fi preparat în formă clasică de chec sau în formă rotundă. Fructele uscate se pot alege după preferințe, la fel și aromele.
Mai putem adăuga scorțișoară, coajă de portocale și multe altele. Putem opta chiar pentru un mix de condimente pentru turtă dulce.
Dacă mai doriți și alte rețete de deserturi pentru sărbătorile de iarnă, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chec cu fructe uscate și migdale.