În plin sezon al cireșelor nu ezităm să ne răsfățăm cu ele și în deserturi delicioase. De data aceasta ne-am gândit la o rețetă simplă de chec cu iaurt și cireșe, glazurat cu ciocolată.
Checurile cu iaurt sunt foarte apreciate datorită texturii lor ușor umede și răcoroase. Nu se prepară greu și nu conțin nici ingrediente complexe. În plus, sunt mult mai de efect dacă în compoziția lor adăugăm și fructe proaspete.
Vedeți aici și o rețetă de chec cu iaurt și prune. Acesta are un aluat mai consistent, pentru că s-a dorit ca prunele să rămână la suprafață.
Iar o altă rețetă de chec cu iaurt de pe blog, mai interesantă, este cea de chec cu rodii glazurat. Este un chec dulce acrișor, plin de semințe de rodie. Este perfect lângă cafeluța de dimineață, un ceai sau o ceașcă de lapte. Semințele de rodie pot fi înlocuite și cu fructe proaspete sau uscate, dacă nu vă împăcați cu ele.
Cum preparăm rețeta de chec cu iaurt și cireșe
Pentru rețeta de față pregătim un aluat clasic de chec cu iaurt în compoziție pe care îl aromatizăm cu vanilie. Vanilia merge bine cu cireșele, dar poate opta fiecare pentru aroma preferată. Îl preparăm puțin mai dens pentru a nu migra cireșele la baza aluatului.
De asemeni, optăm pentru cireșe mai puțin coapte, pentru a nu fi foarte suculente. Este delicios și simplu, însă glazura de ciocolată îi va înnobila și gustul, dar și aspectul.
Dacă și voi adorați checurile sau alte prăjituri cu fructe, găsiți pe blog mai multe astfel de rețete, de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chec cu iaurt și cireșe, glazurat cu ciocolată.