Din când în când mai preparăm și câte o rețetă de chec, iar de această dată ne-am gândit la rețeta de chec cu mac și glazură de lămâie. Pe lângă gustul delicios și aromă plăcută, ispititor la acest chec este și aspectul. Atât macul din interiorul aluatului cât și glazura de lămâie dau aspect foarte frumos checului.
Checul este unul dintre deserturile pe care oricine le adoră pentru că face parte din colecția de dulciuri ale copilăriei. Indiferent că este preparat simplu, după rețeta clasică de chec, sau are adaos de fructe, nuci, sau alte ingrediente, rămâne în continuare un desert de nerefuzat.
Dintre rețetele de chec cu fructe, vă recomand, în mod deosebit, rețeta de chec umed cu iaurt și căpșuni. Este un chec cu textură mai densă, ușor umedă de la iaurt, iar căpșunile din interior îi dau o notă aparte.
Iar dacă doriți o rețetă mai deosebită, vă recomand rețeta de chec în trei culori.
Rețetă de chec cu mac și glazură de lămâie
Checul din rețeta de față este preparat după rețeta clasică, dar cu o parte de făină și una de mac. Are aromă intensă de lămâie, atât de la coaja de lămâie din aluat, cât și de la glazură. Glazura se prepară simplu, din suc proaspăt de lămâie și zahăr pudră. Are un gust dulce-acrișor și conferă o senzație de răcoare, ca o adiere de vânt.
Dacă și voi adorați checurile, găsiți pe blog o colecție de rețete de chec, de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chec cu mac și glazură de lămâie.