Site icon Rețete Fel de Fel

Chec de post dens si aromat. Reteta rapida

Chec de post

Din categoria dulciuri de post azi va aduc reteta unui chec de post foarte bun si rapid de preparat . Este un chec de post dens ,aromat cu coaja de porocala , vanilie si imbogatit cu nuca de cocos si cacao .

Are o consistenta umeda si se pastreaza moale cateva zile infasurat in folie alimentara .

 

Ingrediente

 

Mod de preparare pentru reteta Chec de post dens si aromat:

 

Intr-un bol amestecam apa cu zaharul si un praf de sare pana cand acestea se topesc .Apoi punem uleiul si aromele .

Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt ,treptat ,amestecand bine cu un tel ,sa se omogenizeze si sa nu se formeze cocoloase.

Aluatul obtinut il impartim egal  in doua boluri .

Intr-un bol punem nuca de cocos si amestecam.

Iar in celalalt punem lingura de cacao,cernuta.

Acoperim o tava de chec (7 cm x 11 cm x 30 cm ) cu hartie de copt si punem cele doua compozitii in ordinea care dorim ,apoi amestecam cu o furculita ,cu miscari de sus in jos sa se marmoreze un pic 🙂 .

Deasupra am presarat o lingura de nuca de cocos si una de fistic macinat .

Coacem checul 35-40 de minute la 180 °C ,cuptor preincalzit .Pentru siguranta ,faceti testul cu scobitoarea .

Taiati checul numai dupa ce s-a racit complet. A iesit excelent!

Spor la treaba si pofta buna !

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version