Site icon Rețete Fel de Fel

Chifle cu brânză dulce și prune

Chifle cu brânză dulce și prune într-un bol, două chifle secționate

În compoziția de brânză se adaugă și puțin griș / Profimedia Images

Printre rețetele de deserturi cu prune pe care vi le mai recomandăm se numără și rețeta de chifle cu brânză dulce și prune. Sunt delicioase, nu sunt foarte dulci, merg de minute servite la micul dejun sau în pauza de masă de la birou. Lângă ele merge un pahar de iaurt rece sau o cană cu ceai.

În plin sezon al prunelor ne place să ne răsfățăm cu ele nu doar consumate proaspete, ci și incluse în deserturi. Cea mai simplă rețetă de desert cu prune, dar și delicioasă este rețeta de crumble cu prune și nuci. Este un desert delicios de sezon cu care îi putem răsfăța pe cei dragi, fără prea mult efort și într-un timp scurt.

Iar o altă rețetă care cucerește atât papilele cât și privirile este cea de chec cu iaurt și prune. Checurile cu iaurt au textura mai densă și ușor umedă. Sunt cele mai potrivite pentru a le combina cu fructe pentru că fructele nu migrează în totalitate la baza acestora.

Cum preparăm rețeta de chifle cu brânză dulce și prune

Aluatul pentru aceste delicioase chifle se prepară asemănător cu cel de cozonac, dar nu îl îndulcim. Îndulcim ușor brânza cu zahăr pudră cu aromă de vanilie. Iar prunele le aromatizăm cu scorțișoară.

Este un desert ideal și pentru pachetele celor mici. Putem opta pentru orice tip de prune, dar nu foarte coapte.

Dacă și voi adorați deserturile cu prune, mai găsiți pe blog și alte rețete de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Iar mai jos, urmăriți lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chifle cu brânză dulce și prune.

Exit mobile version