Site icon Rețete Fel de Fel

Chifle pentru hamburger

Azi vreau sa impartasesc cu voi o reteta de chifle pentru hamburger. Chiflele se fac foarte simplu si ies pufoase si gustoase.

Bine, nu-i neaparat musai sa puneti in  ele doar hambugeri. Le puteti folosi si la sandwich-uri cu diverse umputuri. Painicile acestea sunt asa de gustoase si pufoase incat, cu orice le-ati asorta, vor fi foarte apreciate.

Dar mai gasiti pe blog si alte retete de paine, de unde va puteti inspira.

* Iar dacă vă plac rețetele de pe acest blog, le puteți urmări și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo rețete noi, dar și vechi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata(sau 7 g uscata)
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 1 ou
  • 50 g unt
  •  1 lingurita rasa de sare
  •  susan pentru decor

 

Mod de preparare pentru reteta chifle pentru hamburger

Cernem faina intr-un bol,facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia amestecata cu zaharul si 3-4 linguri de lapte cald (nu fierbinte).
Cand la supafata au aparut multe bule,incalzim si restul de lapte,adaugam oul batut,untul moale si incepem sa framantam pana incorporam tot lichidul.
Continuam inca vreo 10 minute,pana ce aluatul devine elastic si nelipicios.
Il lasam sa cresca o ora la loc caldut.
Cand aluatul si-a dublat volumul,impartim aluatul in 8 bile  si le dam forma de chifle,mai aplatizate.Dupa 15-20 min,le ungem cu apa si presaram seminte de susan alb.
Coacem 25-30 de minute la 200°C,pana se rumenesc usor deasupra.Pofta buna!
Exit mobile version