Site icon Rețete Fel de Fel

Chiftele de linte si ciuperci

chiftele de linte si ciuperci

 

Astazi va propun o reteta simpla si delicioasa de chiftele de linte si ciuperci. Sunt gustoase si hranitoare, necesita doar cateva ingrediente, sunt vegane, ideale si in perioadele de post.

Le-am preparat in tigaia Regis Stone 28 cm, s-au gatit perfect datorita invelisului antiaderent cu efect de piatra incinsa, gros de 4 mm care asigura distribuirea uniforma a caldurii si n-a fost nevie sa folosesc niciun pic de ulei.

Este o tigaie de calitate, durabila si rezistenta la zgarieturi, se curata extrem de usor si pe care orice gospodina ar trebui sa o aiba.

 

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru reteta de chiftele de linte si ciuperci:

 

Maruntiti intr-un robot sau blender lintea, ciupercile, ceapa si usturoiul.

Transferati-le intr-un bol, adaugati uleiul, pesmetul (3 linguri pentru inceput), sarea, piperul si patrunjelul tocat. Amestecati bine sa omogenizati compozitia. Daca este prea moale, mai puneti si cealalta lingura de pesmet.

Cu mainile umezite cu apa formati 12 chiftelute. Incalziti tigaia si puneti chiftelutele. Lasati-le cate 10-12 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos. Focul trebuie sa fie mic-mediu.

Mancati-le calde alaturi de o salata mixta ,legume la tigaie sau chiar o bucata de carne la gratar.

Spor la treaba si pofta buna !

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version