Zilele trecute am aprins cuptorul pentru a coace painea mea preferata,cea de secara cu seminte de in si am profitat de ocazie sa fac si chiftelute de dovlecei cu fulgi de ovaz.
Sunt delicioase, usor de facut si mai ales sanatoase, fiind gatite in cupor. Vi le recomand, copii le vor adora!
Ingrediente:
- 3 dovlecei (aproximativ 500 g)
- 100 g fulgi de ovaz
- 1 ou
- 1 catel mare de usturoi
- 2 linguri de marar tocat
- 1 lingurita rasa de sare
- piper dupa gust
- 2 linguri de ulei
- seminte de susan pentru decor
Mod de preparare pentru reteta de chiftelute de dovlecei cu fulgi de ovaz:
Spalati dovleceii si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari,apoi stoarceti-i foarte bine si puneti-i intr-un bol. Adaugati fulgii de ovaz, oul, usturoiul pisat, sare, piper si mararul tocat. Amestecati foarte bine si lasati compozitia sa se odihneasca 15-20 de minute.
Acoperiti o tava (30×33 cm) cu hartie de copt, ungeti-va mainile cu ulei si formati chiftelutele. Asezati-le in tava si presarati deasupra seminte de susan, le puteti chiar tavali prin seminte si astfel nu este nevoie sa mai folositi uleiul, au un gust mult mai bun. Mie mi-au iesit 15 bucati.
Coaceti-le 30-35 de minute la 200°C ,pana se rumenesc usor. Un sos tzatziki merge de minune, la fel si o felie de paine de secara.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.