Chiftelute in sos de rosii, o reteta plina de gust si savoare, care sigur va fi repetata la cererea intregii familii pentru zilele de weekend.
Ingrediente pentru reteta de chiftelute in sos de rosii:
Pentru chiftelute:
- 300 g carne tocata de porc slaba ( sau mixta )
- 1 ou
- 1 lingura parmezan ras
- 1 lingura de pesmet
- patrunjel proaspat
- sare si piper
Pentru sos :
- 1 ceapa
- 4-5 linguri de ulei de masline
- 400 g rosii cubulete din conserva
- un pahar de supa (150 ml )
- 1/2 lingurita de usturoi praf
- busuioc proaspat sau uscat
Mod de preparare:
Carnea tocata o amestecam cu oul, parmezanul razuit, pesmetul, patrunjelul, sare si piper.
Amestecam compozitia si formam chiftelute mici.
Intr-o tigaie adanca punem la incalzit 4-5 linguri de ulei de masline si punem chiftelutele.
Si apoi adaugam ceapa tocata.
Dupa un minut adaugam si paharul de supa.
Lasam sa fiarba cam 10 minute la foc mediu pana ce supa scade la jumatate. In acest moment adaugam rosiile cubulete si mai fierbem cateva minute.
Cand sosul a mai scazut punem usturoiul praf, potrivim de sare si piper si mai lasam la fiert un minutel.
La final adaugam busuiocul proaspat sau uscat.
Putem servi alaturi de piure, cartofi natur, orez fiert sau …simple.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.