Mâncăruri cu carne

CHIFTELUTE IN SOS DE ROSII

Ingrediente 

chiftelute :

  • 300 g carne tocata de porc slaba ( sau mixta )
  • 1 ou
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1 lingura de pesmet
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper 

  pentru  sos :

  • 1 ceapa
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 400 g rosii cubulete din conserva  
  • un pahar de supa (150 ml )   
  • 1/2 lingurita de usturoi praf  
  • busuioc proaspat sau uscat

             
     Carnea tocata o amestecam cu oul,parmezanul razuit,pesmetul,patrunjelul,sare si piper.  
           



    Amestecam compozitia si formam chiftelute mici.

       
Intr-o tigaie adanca punem la incalzit 4-5 linguri de ulei de masline  si punem chiftelutele.          

     

Le rumenim  pentru cateva minute.

     Si apoi adaugam ceapa tocata.

   
Dupa un minut adaugam si paharul de supa.


       Lasam sa fiarba cam 10 minute la foc mediu pana ce supa scade la jumatate.In acest moment adaugam rosiile cubulete si mai fierbem cateva minute.

Cand sosul a mai scazut punem usturoiul praf ,potrivim de sare si piper si,mai lasam la fiert un minutel.
La final adaugam busuiocul proaspat sau uscat.

     Putem servi  alaturi de piure , cartofi natur,orez fiert sau …simple.Pofta buna!