Ciorba de legume e o ciorba usoara, gustoasa si foarte simplu de preparat. In plus o putem pregati cu ce avem prin frigider si congelator, putem combina o multitudine de legume si zarzavaturi in functie de gusturile fiecaruia.
Ingrediente:
- 4-5 linguri de ulei
- 1 ceapa
- 1 tija de telina
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 2 dovlecei
- 2 cartofi mari
- 150 g fasole verde
- 2 oua
- 400 g rosii cubulete din conserva
- sare
- 400 ml bors
- 2 fire de cimbru proaspat
- frunze de telina
- leustean proaspat
Mod de preparare pentru reteta de ciorba de legume:
Intr-o oala de 5 l punem uleiul si calim ceapa, telina, ardeiul tocate si morcovul dat pe razatoarea mare. Dupa 5 minute adaugam cartofii si dovleceii cuburi iar pastaile de fasole rupte bucati. Acoperim cu vreo 2 litri de apa,o jumatate de lingura de sare si fierbem pana ce legumele sunt moi.
E timpul sa punem rosiile iar dupa ce au dat doua-trei clocote turnam borsul si potrivim de sare. Dupa ce a dat in fiert punem ouale batute inainte cu un praf de sare si frunzulite de cimbru proaspat. Amestecam in timp ce punem ouale astfel incat sa obtinem niste zdrente.
Oprim focul, punem frunzele de telina si leusteanul tocate .
Delicioasa in orice perioada a anului. Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.