Imi plac ciorbele si supele, le gatesc destul de des iar zilele trecute am refacut o delicioasa ciorba de oase de porc si legume. A mers perfect pe frigul asta ,am mancat-o cu paine de secara si ardei iute.
Este o ciorba de oase simplu de facut ,cu ingrediente simple si la indemana oricui,asadar n-aveti niciun motiv sa n-o preparati 🙂 .
Ingrediente:
- 1 kg oase garf
- 1 ceapa medie
- 1 morcov
- o radacina mica de telina ( sau o tija de apio )
- 1 ardei gras
- 2-3 cartofi
- 1 dovlecel mic
- 100 g fasole verde
- 400 g rosii cubulete din conserva
- zeama de la o lamaie sau 200-300 ml bors de putina
- 2 oua
- leustean
- cimbru
- sare dupa gust
Mod de preparare pentru reteta ciorba de oase de porc si legume:
Spalam bine carnea si o punem la fiert intr-o oala cu o lingurita de sare si apa cat sa o acopere de doua degete.Lasam la fiert pana ce carnea este aproape gatita,spumand ori de cate ori este nevoie ,astfel incat supa sa ramana limpede.
Intre timp spalam,curatam si tocam legumele.Daca aveti ,puteti adauga si radacina de pastarnac sau patrunjel,vor da un gust minunat ciorbei.
Adaugam legumele si o lingura de sare,mai fierbem inca 15 minute pana sunt moi ,apoi adaugam rosiile si zeama de lamaie sau borsul (incalzit) si continuam fierberea inca 5 minute.
La final adaugam ouale batute,amestecand continuu sa se formeze zdrente ,cimbru uscat si leustean.
Serviti ciorba de oase de porc si legume cu ardei iute si paine proaspata.Delicioasa,pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.