Site icon Rețete Fel de Fel

Ciorba de perisoare. Reteta mamei

Asta este una dintre ciorbele cu care am crescut si  o fac destul de des pentru ca ne place mult tuturor. Ciorba de perisoare o fac exact asa cum o face si mama, este cea mai usoara si gustoasa ciorba . Perisoarele sunt moi ,zeama delicioasa iar taitelul de casa  o completeaza .

 

Ingrediente:

 

  • o ceapa mare
  • 2 cartofi
  • un morcov mare
  • jumatate de radacina de telina
  • un ardei gras
  • 5-6 linguri de ulei
  • 2 – 2,5 l apa
  • sare
Perisoare :
(45 de bucati mai mici decat o nuca )
  • 600 g carne tocata (porc,vita ,pui, ce doriti )
  • 70 g orez
  • un ou
  • o ceapa mica
  • sare si piper
  • marar (proaspat sau uscat )
In plus :
  • taitel de casa ( o jumatate de compozitie ),orez sau paste de cumparat
  • 400 g rosii cubulete din conserva (sau suc concentrat de rosii )
  • zeama de lamaie ,otet sau bors de putina
  • verdeata la alegere (eu prefer mararul )

 

Mod de preparare pentru reteta de ciorba de perisoare:

 

Intr-o oala mare punem legumele curatate si tocate ,uleiul ,o lingurita de sare si 2 -2,5 l apa .Daca alegeti sa acriti ciorba cu bors de putina puneti numai 2 litri .Fierbem pana ce legumele incepsa se inmoaie si intre timp preparam perisoarele.
Intr-un bol punem carnea ,orezul,oul ,ceapa data pe razatoarea mica ,mararul ,sare si piper proaspat macinate ,Amestecam foarte bine sa se omogenizeze ingredientele.
Apoi ,cu mainile umezite formam mici bile ,mai mici decat o nuca si le asezam pe un capac de lemn sau o tava .
Cand legumele sunt aproape fierte ,dam focul la minim si punem perisoarele .
Acoperim si fierbem la foc mic in jur de jumatate de ora pana ce sunt gatite .Scoateti o perisoara pe o farfurie si taiati-o in doua sa vedeti daca sunt fierte si in interior.
Apoi punem rosiile ,borsul sau zeama de lamaie ,jumatate din compozitia de taitel de casa ,lasati-le sa fiarba inca 10 minute si stingeti focul .Acum adaugati si verdeata ,amestecati delicat si ciorba este gata.
Seviti cu ardei iute ,smantana sau cu ce va place.
Spor la treaba si Pofta buna!
 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version