TAITEI DE CASA

Taitei de casa

In ultimul timp ,pe pagina de facebook,mi-ati sugerat sa postez mai de retete pentru incepatori .In general eu pun retete simple ,cu diverse grade de dificultate ,pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele.
Astazi facem taitei de casa sau paste de casa , o reteta de baza ,care se poate imbogati dupa gusturi si intrebuintare.
Pornind de la reteta de baza care se face din oua,faina si sare,de exemplu la 1 ou mic-mediu ,punem un praf de sare si aproximativ 80-90 g faina iar la un ou mare cam 100 g faina ; mai putem adauga boia de ardei dulce sau iute (pentru paste picante ),turmeric (pentru o culoare frumoasa ),suc de sfecla rosie,piure de spanac (pentru minunate lasagne ) s.a.m.d…
De asemeni putem folosi diverse tipuri de faina,cum ar fi cea de hrisca,integrala de grau,faina de grau dur,faina de secara,spelta…
In orice mod le-ati face si orice combinatie ati alege,pastele de casa sunt mult mai gustoase iar satisfactia ca le-am facut cu manuta noastra este uriasa. 😀

Ingrediente

  • un ou mare
  • un praf de sare
  • 100 g faina

Mod de preparare taitei de casa

Intr-un bol batem putin oul cu sarea si apoi adaugam faina folosindu-ne de o furculita.Cand am incorporat toata faina ,framantam cu mana pana se omogenizeaza compozitia,aluatul nu trebuie sa fie moale ci dens.
Acoperim bolul cu un prosop sau folie alimentara si-l lasam sa se odihneasca 30 de minute,astfel glutinele din faina se vor relaxa si aluatul se va intinde foarte usor.
taitei de casa
Presaram faina pe planul de lucru si intindem cu un sucitor aluatul cat putem de subtire.Il acoperim cu un strat fin de faina in timp ce-l intindem,astfel nu riscam sa se lipeasca.
Cand e gata,il lasam la uscat vreo 15-20 de minute pe un prosop de bucatarie sau atarnat pe sucitor.
taitei de casa
Rulati apoi foaia de aluat si ,cu un cutit bine ascutit taiati formele pe care le doriti.
taitei de casa
Ii puteti lasa la uscat sau ii puteti pune direct in supe sau ciorbe.
Pentru paste insa ,fierbeti-i separat in apa cu sare pentru maxim 5 minute.
Spor la treaba si pofta buna !
taitei de casa

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “TAITEI DE CASA”

  1. Mie mi se lipesc mereu la taiat, imi ies groși si abia îi intind. Dupa ce am citit acum rețeta ta, imi dau seama ce greseli faceam. Mai încerc, trebuie sa reușesc. Mersi de sfaturi si rețeta.
    Ps. blatul de tort a iesit perfect. Alina

    1. Draga mea Alina,cateva sfaturi in plus nu strica niciodata,chiar sunt utile pentru reusita retetelor.
      Daca ti-ai dat seama de greseli ,cu sguranta iti vor iesi niste taitei perfecti data viitoare.Te astept sa-mi spui ce si cum.
      Ma bucur ca ti-a iesit blatul de tort,e simplu de facut,nu ?

  2. Eu fac taitei dar nu-mi iasa patura de taitei rotunda …ba mai mult o si gauresc uneori ,noroc in biata mama,Doamne dai sanatate si viata lunga .Multumim pentru retete sunt minunate !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *