Site icon Rețete Fel de Fel

Clătite cu banane și bezea

Clătite cu banane și bezea pe un platou și în vase ramekin

Clătitele cu banane și bezea se pot coace în vase ramekin sau în vase dreptunghiulare / Shutterstock

Că ne plac clătitele nu-i un secret, dar aceste clătite cu banane și bezea sunt senzaționale atât ca gust cât și ca aspect.

Preparăm clătite foarte des, simple, pe care le umplem cu cremă de ciocolată( Finetti sau Nutella), sau cu dulceața preferată. De câte ori ne rămân și pentru a doua zi le umplem cu diferite ingrediente dulci sau sărate.

Un exemplu de clătite sărate puteți descoperi în rețeta de clătite brașovene. Este o rețetă din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani.

Le umplem deseori cu brânză dulce sau sărată și le dăm la cuptor.

Vedeți aici o rețetă de budincă de clătite cu brânză dulce. Budinca aceasta poate fi garnisită și cu bezea, ca în rețeta de față. Vedeți aici și o rețetă de clătite bănățene, garnisite cu bezea.

Iar preferatele tuturor sunt clătitele cu ciocolată și banane. Acestea se cer cel mai des preparate. Sunt din aluat cu ciocolată, umplute cu cremă de ciocolată și banane. Sunt și delicioase și spectaculoase.

Cum se prepară rețeta de clătite cu banane și bezea

 

Clătitele din rețeta actuală se prepară în modul clasic. Apoi se umplu cu banane ușor caramelizate. Se așază în vase ramekin, sau vase dreptunghiulare, se glazurează cu bezea și se dau la cuptor. Nu se lasă decât până când se colorează ușor bezeaua. Sunt foarte gustoase și cuceresc instant pe oricine adoră deserturile.

Preparați-le și vă veți convinge!

Și dacă mai doriți rețete interesante de clătite, atât dulci cât și sărate, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de clătite cu banane și bezea.

Exit mobile version