Daca tot am facut gem de fructe de padure era de neconceput sa nu-l incerc pe niste clatite delicioase . Asa ca, in timp ce fierbea gemul am preparat compozitia de clatite si-am lasat-o sa se odihneasca putin pana am transferat bunatatea in borcane.
Reteta mea de clatite este simpla, fara praf de copt sau bicarbonat, clatitele ies pufoase, fragede, extrem de fine.
Ingrediente:
- 2 oua
- 1 praf de sare
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 250 ml lapte
- 250 ml apa minerala
- 220 g faina
- 30 ml ulei
Mod de preparare pentru clatite – reteta clasica:
Am pus cate un polonic micut intr-o tigaie antiderenta, incinsa si am copt cate un minut, doua pe fiecare parte.
De obicei ung la inceput tigaia cu putin ulei.
Dupa ce le-am copt pe toate am pus pe fiecare gemuri dupa placul fiecaruia. O parte le-am uns cu gem de cirese home made, de anul trecut pentru M al meu.
D-soara prefera cu gem de piersici asa ca i-am facut pe plac.
Si ultimile, dar nu cele din urma ale mele,cu gem de fructe de padure.
Am mancat cu o pofta nebuna,poate din cauza gemului delicios sau pentru ca nu mai facusem de multisor clatite. Au iesit delicioase!
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.