Site icon Rețete Fel de Fel

Cornete cu cremă de lămâie și aluat foietaj de casă

Cornete cu cremă de lămâie și aluat foietaj de casă pe un platou alb

Cornetele cu lămâie pot fi preparate pentru un platou cu dulciuri festive / Shutterstock

De pe platourile cu prăjituri festive, nu ne lipsesc și cornetele umplute cu diferite creme. De data aceasta ne-am gândit la o rețetă de cornete cu cremă de lămâie și aluat foietaj de casă. Sunt delicioase și în această combinație!

Atunci când avem mai mult timp de alocat bucătăriei, ne place să preparăm aluaturile în casă. Preparăm aluaturi fragede, aluaturi dospite, aluat pentru foi de plăcintă, dar și aluat foietaj. Chiar dacă acesta necesită mai multe etape de preparare, satisfacția este maximă când știm că este preparat în casă.

Aluatul foietaj îl putem prepara cu o zi înainte, sau mai din timp și îl putem congela precum cel din comerț. La fel procedăm și cu aluatul pentru foi de plăcintă – vedeți aici rețeta.

De multe ori și aluatul dospit îl preparăm de seara și îl păstrăm la rece până a doua zi.

În schimb, aluatul fraged se prepară cel mai rapid, cu acesta nu ne complicăm să-l congelăm. La rece poate sta chiar și câteva zile. Folosim aluatul fraged în special la crustele de tarte, dar și la fursecuri și biscuiți de casă.

Vedeți aici și rețeta clasică pentru aluat de tartă.

Cum preparăm rețeta de cornete cu cremă de lămâie și aluat foietaj de casă

Mai întâi vom prepara aluatul foietaj, care necesită mai mult timp de preparare, dar și un timp de relaxare la rece. Există mai multe rețete pentru aluatul foietaj. Unele sunt mai simple, altele mai complexe. Cea mai complexă este rețeta de aluat franțuzesc folosită la croissante.

Noi vom folosi o rețetă ceva mai simplă. După ce aluatul se relaxează suficient la rece, îl secționăm în fâșii și modelăm cornetele. În timp ce acestea se coc la cuptor, preparăm și crema de lămâie.

Crema de lămâie se prepară în mod clasic, din gălbenușuri cu unt, lapte, făină și coajă și suc de lămâie.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de cornete umplute cu diferite creme, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cornete cu cremă de lămâie și aluat foietaj de casă.

Exit mobile version