Astazi am pentru voi o reteta simpla si delicioasa, cotlet de porc cu ceapa la tigaie. Este o mancarica rapida si gustoasa, pe care o puteti manca alaturi de o mamaliguta calda, un piure de cartofi, orez sau paste fierte.
Nu va ia mult timp de preparare si va poate fi de folos atuunci cand sunteti in criza de timp sau pur si simplu nu aveti chef de stat mult in fata aragazului 🙂 .
* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.
*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.
Ingrediente:
- 900 g cotlet de porc fara os
- 700 g ceapa (4 cepe mari)
- 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
- 200 ml suc de rosii
- sare si piper
- marar sau patrunjel
Mod de preparare pentru reteta de cotlet de porc cu ceapa la tigaie:
Curatati carnea de grasimea in exces (daca exista) si taiati-o cuburi, nu foarte mari, fasiute sau cum va place.
Intr-o tigaie incapatoare, incingeti uleiul si rumeniti carnea. Cand a inceput sa prinda culoare, sarati si piperati dupa gust.
Intre timp, curatati si tocati ceapa julien/feliute, nu foarte fine.
Dupa ce carnea s-a rumenit frumos, adaugati ceapa, acoperiti cu un capac si lasati-o sa se inmoaie. Amestecati din cand in cand, sa se gateasca uniform.
Adaugati apoi sucul de rosii si mai gatiti cateva minute. Potriviti de sare daca mai este nevoie si adaugati verdeata. Mie imi place mult mararul dar, daca nu va incanta, puteti pune patrunjel proaspat.
Dupa cum spuneam, o puteti manca alaturi de garnitura voastra preferata si, neaparat, un pahar de vin rosu.
Spor la treaba si pofta buna!