Site icon Rețete Fel de Fel

Cozonac Babka însiropat, cu nucă și ciocolată

Cozonac Babka însiropat, cu nucă și ciocolată secționat

Cozonacul Babka se poate porționa a doua zi, după însiropare / Shutterstock

Pe lângă cozonacul clasic, preparat an de ani de sărbători, ne-am gândit că este timpul să pregătim  și rețeta de cozonac Babka însiropat.

Babka este denumirea unei pâini împletite, cu gust dulce care provine din comunitățile evreiești din Polonia și Ucraina. Însă rețeta a devenit foarte populară și în Israel și în toată diaspora evreiască. Modul de preparare al acestui cozonac este foarte laborios, se întinde pe parcursul a 2 zile.  Aluatul de cozonac se dospește la rece, în mai multe tranșe. Iar după coacere cozonacul se însiropează cu un sirop în care se adaugă alcool. Se mai lasă la rece așa însiropat de pe o zi pe alta. Deci în total se fac trei zile de la începerea preparării până la degustare. Însă, tot efortul și toată răbdarea pusă la încercare este răsplătită de gustul demențial al cozonacului.

Citește și: Cozonac tradițional cu nucă și rahat

Dar, pentru atunci când nu avem timp de frământări îndelungate și așteptări, există rețeta de cozonac fără frământare.

Iar dacă doriți altceva decât un cozonac clasic, vă mai recomand și rețeta de cozonac german cu fructe confiate si martipan – Stollen. Este un cozonac foarte aromat, cu umplutură bogată.

Despre rețeta de Cozonac Babka însiropat

Despre aluatul de cozonac am spus că se dospește la frigider timp îndelungat, ceea ce îl face foarte fraged și pufos. Umplutura este una delicioasă cu multă nucă și cacao, dar și coniac. Siropul este foarte dulce, iar îmbogățit cu alcool este de-a dreptul demențial. Aromele le puteți alege după preferințe. Chiar merită așteptarea pentru un astfel de cozonac ce va fi cu siguranță vedetă pe platoul cu dulciuri de sărbători.

Și dacă doriți mai multe rețete de cozonac, găsiți pe blog o colecție de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cozonac Babka însiropat, cu nucă și ciocolată.

Sursa de inspirație

Exit mobile version