Site icon Rețete Fel de Fel

Cozonac cu nuca de cocos, pufos si aromat

Printre retetele de cozonaci pe care le indragim se numara si reteta acestui cozonac cu nuca de cocos, aromat si pufos. Are destula umplutura desi nu se vede foarte bine, este pufos si vi-l recomand cu drag.

Este atat de bun si aromat incat nu te poti opri doar la o felie si sper ca il veti incerca de sarbatori 🙂 .

 

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru reteta de cozonac cu nuca de cocos:

 

Aluatul este asemanator cozonacului pufos cu cacao si nuci,imi place mult consistenta si se pastreaza moale mai multe zile.

Intai cernem faina intr-un vas mare. Pentru maia de drojdie, amestecam drojdia cu o lingura de zahar si 5-6 linguri de lapte cald din cantitatile date si-o lasam deoparte 10 minute sa se activeze.

Gabenusurile le amestecam cu zaharul pana cand acesta se topeste ,apoi adaugam aromele si laptele cald (nu fierbinte ).

Untul il topim si-l amestecam cu uleiul.

Peste faina punem drojdia, amestecul de galbenusuri si incepem sa framanatam .

Eu am folosit un robot de bucatarie si am adaugat ,in timpul framantarii untul topit impreuna cu uleiul ,in doua ,trei ture.L-am framanatat 5 minute la prima viteza.

Daca framantati cozonacul la mana ,adaugati grasimea calduta putin cate putin  si framantati cel putin 10-15 minute .

Acoperiti bolul cu o folie alimentara si lasati aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.

Cum preparam umplutura

 

Umplutura se prepara astfel. Mixati intrun bol albusurile cu un praf de sare ,zaharul si amidonul pana cand se formeaza o bezea cremoasa.

Apoi adaugati nuca de cocos si amestecati pana cand se omogenizeaza.

Ungeti blatul de lucru cu putin ulei si impartiti aluatul in 4 bucati .Intindeti fiecare bucata intr-un dreptunghi si distribuiti crema cat de cat in mod egal pe fiecare.

Rulati dreptunghiurile si impletiti-le doua cate doua .

Puneti cozonacii in forme si mai lasti-i 30 de minute sa creasca. Apoi ,inainte de a-i baga in cuptor,ungeti-i cu oul batut si presarati  granule de zahar pudra.

Coacem cozonacii 10 minutw la 200 °C primele 10 minute,apoi alte 20-30 la 180 ° C.Daca au tendinta de a se arde ,asezati deasupra o folie de aluminiu.

Dupa ce scoateti cozonacii din forme ,asezati-i pe o parte 10 minute ,apoi intoarceti-i si lasati-i sa se raceasca complet ,astfel nu se vor lasa.

Spor la treaba si pofta buna!

 

Îți propunem să încerci și o rețetă delicioasă de post. Dacă ești în pană de idei și nu știi ce să mai prepari pentru una dintre mesele principale ale zilei, îți oferim pașii de preparare pentru o supă cremă de ciuperci cu lapte de cocos.

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version