Site icon Rețete Fel de Fel

Cozonac împletit cu mac și stafide

Cozonac împletit cu mac și stafide, glazurat cu zahăr caramelizat și decorat cu fistic

Cozonacul împletit este aspectuos în formă de coroniță / Profimedia

Pentru sărbători, sau pentru atunci când avem poftă de cozonac, merită preparată această rețetă de cozonac împletit cu mac și stafide.

Este un cozonac copt într-o formă de guguluf cu diametrul de 32 cm.

Rețeta aluatului este una clasică, iar umplutura de mac am mai folosit-o și la cozonacul Babka însiropat.

Vedeți aici și rețeta de cozonac Babka cu mac și nuci. Cozonacul Babka a devenit unul dintre cei mai apreciați cozonaci, în special pentru aspectul deosebit.

Mai vedeți aici și rețeta de cozonac Babka însiropat, cu ciocolată. Este rețeta clasică a acestui tip de cozonac inspirat din bucătăriile evreiești.

Rețetele de cozonac sunt foarte versatile, atât din punct de vedere a aluatului, cât și a umpluturii, dar și a aspectului acestuia. Ne place să preparăm cozonacul sub diferite forme, de la forma simplă la cea împletită, copt în forma clasică în formă rotundă sau, ca în cazul de față, în formă de coroniță.

Cum preparăm rețeta de cozonac împletit cu mac și stafide

Aluatul acestui cozonac este unul clasic cu ouă și unt în compoziție. Se dospește timp de o oră în bol și alte 35-40 de minute, după umplere și împletire.

Umplutura de mac este ca o cremă, iar stafidele aduc un plus de gust și aromă. Adăugăm și câteva alune curățate și tocate, pentru un gust crocant.

Chiar dacă nu este foarte dezvoltat ca un cozonac clasic, este aspectuos și foarte gustos. Încercați-l și vă veți convinge.

Și vă mai recomand de pe blog rețeta de cozonac Cruffin cu multe stafide. Este o combinație interesantă între rețeta de panettone din bucătăria italiană și rețeta de cruffin din bucătăria australiană.

Dar găsiți o întreagă colecție de rețete pe blog, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cozonac împletit cu mac și stafide.

Exit mobile version