Ne plac foarte mult crevetii, mai ales daca sunt pregatiti simplu si rapid. Pentru o cina de week-end am ales creveti cu sos de rosii, o reteta delicioasa si foarte usor de preparat.
Am avut creveti proaspeti pe care i-am curatat si spalat, apoi i-am uscat intre servetele absorbante de bucatarie.
Sper sa va tenteze si sa incercati si voi crevetii in sos de rosii, va asigur ca nu veti regreta.
Ingrediente:
- 450 g creveti
- 400 ml suc de rosii
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa micuta
- 2 catei de usturoi
- sare si piper proaspat macinate
- patrunjel
Mod de preparare pentru retetade creveti cu sos de rosii:
Intr-o tigaie incalziti uleiul de masline si caliti putin ceapa tocata fin. Adaugati usturoiul si mai caliti putin, apoi sucul de rosii, sare si piper dupa gust.
In locul piperului puteti pune cateva feliute de ardei iute, adaugandu-l o data cu usturoiul.
Puneti apoi crevetii si fierbeti maxim trei minute, cat sa scada usor sosul. Stingeti focul si presarati patrunjel proaspat tocat.
Mancati-i calzi simpli sau alaturi de paste fierte, orez integral fiert. Noi i-am mancat cu cate o feliuta de paine de secara ,preferata noastra.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.