Pentru că am avut un pui mare de curte, sănătos și împănat cu grăsime, m-am gândit să pregătesc din el, printre altele și aceste cuburi din supă concentrată de pui.
În trecut obișnuiam să folosim diverse ingrediente pentru potențarea gustului preparatelor. Nu conștientizam la acea vreme că de fapt sunt mai mult dăunătoare decât bune. Însă, le-am eliminat și treptat am început să ne preparăm singuri diverse concentrate de legume, de supă, etc.
Mult mai sănătoase sunt atunci când ni le preparăm singuri. Așa știm ce conțin și nu ne mai este teamă să le folosim.
Rețetă de cuburi din supă concentrată de pui
Foloseam foarte mult genul de concentrate cu gust de legume, de pui, sau de vită.
Foloseam, de asemeni mixul acela de legume.
Acum preparăm în casă acel mix – Vedeți aici rețeta Vegeta de casă din legume și verdețuri!
Roșiile deshidratate ne plăceau foarte mult. Acum și pe acelea le pregătim singuri – Vedeți rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline!
Cât despre cuburile din supă de pui, pur și simplu preparăm o supă foarte concentrată din carne de pui. Adică fierbem carnea de pui în apă mai puțină, cu zarzavaturile aferente unei supe.
O punem rece în forme pentru cuburi de gheață și o congelăm.
Folosim, ulterior, cuburile concentrate din supă de pui la diverse alte preparate. Le folosim la alte supe, la sosuri și diverse garnituri de orez, cartofi, etc.
Sunt foarte utile, mai ales că sunt și ușor de preparat!
* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului. Veți găsi multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Pentru a vedea și rețeta în imagini, dați click pe galeria foto de mai jos!