Pentru ca suntem in perioada conservelor m-am gandit sa scriu un articol despre cum se congeleaza fructele mici gen zmeura , fragute , mure , coacaze ,afine …
Intai curatam si spalam fructele ,apoi le lasam la scurs intr-o sita sau pe servetele absorbante ,important este sa fie scurse bine de apa .
Unele dintre ele ,cum sunt zmeura ,fragutele sau murele sunt foarte delicate si nu se spala sub jet de apa.
Se pun intr-o strecuratoare si se scufunda in apa rece de cateva ori .
Ce facem cu fructele mici dupa spalare si curatare
Dupa ce sunt scurse bine ,asezam fructele pe o tava ,intr-un singur strat si bagam tava la congelator pentru cateva ore .
Apoi se scot si se pun in portii mici a cate 300-500 g , in pungi sau caserole de plastic.
Daca congelez in aceeasi zi diverse fructe ,pun in caserole micute un mix pentru a decora dulciurile .
In acest mod se congeleaza si capsunele ,ciresele sau visinele .
Caisele,piersicile ,merele sau alte fructe,se spala ,se curata si se taie felii sau cuburi si se congeleaza tot in acest mod ,intinse pe tava.
Astfel fructele nu se vor lipi si ,chiar daca punem intr-o caserola de 1 kg de ex, putem lua cateva felii pentru un smoothie, fara a fi nevoie sa decongelam tot vasul .
Se decongeleaza lent, in frigider. Cele pe care veti dori sa le folositi la decor ,intindeti-le tot pe o tava sa se decongeleze,astfel isi vor pastra forma .
Spor la treaba !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog.
Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.