Combinatia de mirodenii pentru reteta curry indian de pui cu unt este grozava, rezultatul fabulos si va recomand s-o incercati macar o data.
Am avut o perioada (cam ciudata 😀 ) in care visam numai la mancaruri condimentate,indiene,chinezesti, arabesti…
Atunci am gatit pachetele chinezesti de primavara,harsha (painici marocane din gris) si acest curry indian de pui cu unt.
Indian butter chicken sau murgh makhani ,este o mancare indiana deosebit de aromata , picanta ,care ne-a cucerit definitiv.
Combinatia de mirodenii este grozava ,rezultatul fabulos si va recomand s-o incercati macar o data. Cu siguranta veti gasi sa comandati condimentele necesare in magazinele de mirodenii on-line.
Reteta care mi-a placut cel mai mult este cea a Alinei-Explora Cuisine (pe care o astept sa revina cu postarile ei minunate) ,de unde m-am inspirat,cu usoare modificari.
Ingrediente:
Pentru marinat :
- 1 kg pulpe de pui
- 2 catei de usturoi zdrobiti (sau dati pe razatoarea mica)
- 1/2 lingurita de ghimbir ras
- 1/4 lingurita de chili pudra
- 1/2 lingurita de coriandru macinat
- 1/2 lingurita de garam masala
- sare si piper
- 2 linguri de ulei (am folosit de masline ) pentru prajit carnea
Pentru curry :
- 70 g unt
- 2 cepe medii
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita de cumin praf (chimion,nu chimen )
- 1/2 lingurita de ghimbir ras
- 1/4 lingurita de scortisoara
- 1/2 lingurita coriandru
- 1 lingurita de garam masala
- 300 g rosii din conserva (pasate )
- 200 g smantana de gatit (sau 100 g smantana si 100 g iaurt simplu )
- sare dupa gust
- 300 g orez basmati
- 450 ml apa
- un praf de sare
Mod de preparare pentru reteta curry indian de pui cu unt:
Fierbem inca 5-7 minute la foc domol ,potrivim de sare si stingem focul.
Inainte cu 10-15 minute ca mancarea sa fie gata,preparam si garnitura.Intr-o craticioara punem orezul clatit inainte sub jet de apa,adaugam sare,apa si fierbem acoperit la foc mic in jur de 10 minute,pana ce orezul absoarbe toata apa.
Servim curry-ul pe pat de orez fiert.Delicios,pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.