Site icon Rețete Fel de Fel

Dovleac cu carne tocată și brânză de burduf, la cuptor

Tigaie cu felii de dovleac cu carne tocată și brânză de burduf, alături de un bol cu felii de dovleac și carne tocată și un bol cu condimente

Mâncarea de dovleac se garnisește cu verdețurile preferate / Profimedia

Pentru un prânz delicios cu arome de toamnă, avem pentru voi o rețetă de dovleac cu carne tocată și brânză de burduf. Este o mâncare cu o combinație deosebită de ingrediente.

Carnea tocată și preparată în prealabil cu câteva condimente, se combină în mod delicios cu miezul dovleacului copt. Iar brânza de burduf adăugată pe deasupra, desăvârșește gustul mâncării.

Pentru reușita rețetei este important să alegem dovleac gustos, bine copt și, de preferință, cu coaja subțire. Există mai multe soiuri de dovleac cu coaja subțire și comestibilă – vedeți aici un articol cu 12 tipuri de dovleac și sfaturi despre cum să le folosiți.

Anterior, v-am mai prezentat pe blog și alte rețete sărate cu dovleac. Una dintre acestea este rețeta de dovleac cu cartofi și brânză feta, la cuptor. Este o rețetă simplă, dar gustoasă și hrănitoare. Este ideală ca garnitură la orice friptură.

O altă rețetă simplă și delicioasă este cea de dovleac copt în felii de bacon, cu usturoi și rozmarin. Pe cât de interesantă vi s-ar părea combinația, pe atât de gustoasă este. Dovleacul curățat și tăiat în fâșii, apoi înfășurat în felii de bacon va arăta apetisant și pe un platou cu aperitive.

Cum preparăm rețeta de dovleac cu carne tocată și brânză de burduf

Pe cât de simple și accesibile sunt ingredientele, pe atât de ușor se prepară și rețeta. Dovleacul nu necesită coacere prealabilă, însă carnea tocată se va prepara ușor cu ceapă, usturoi și roșii, la tigaie.

Apoi le combinăm într-un vas și le mai preparăm împreună la cuptor. Brânza de burduf va gratina frumos ingredientele și le va înnobila gustul. Iar dacă nu doriți să folosiți brânză de burduf, puteți pune cașcaval, mozzarella sau brânză feta.

Tot din categoria rețetelor sărate cu dovleac mai puteți prepara și o delicioasă budincă de dovleac cu brânză și semințe.

Dar mai găsiți pe blog și alte rețete de unde vă puteți inspira. Tastați cuvântul ”dovleac” în caseta de căutare și veți ajunge la ele.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de dovleac cu carne tocată și brânză de burduf.

Exit mobile version