Pe lângă rețeta tradițională de drob de miel, preparată pentru masa de Paște, putem strecura și câteva porții de drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj. Sunt simple, sunt gustoase și vor arăta foarte bine în secțiune. În plus, sunt ideale pentru cei care nu consumă carne.
Drobul este preparatul tradițional românesc, prezent pe platoul cu aperitive de pe mesele Sărbătorilor Pascale. În mod tradițional se prepară din carne și organe de miel. Însă pentru cei care nu consumă o astfel de carne, există alte variante ale rețetei.
Cea mai populară este rețeta de drob de pui – vedeți aici rețeta. Se prepară în mod asemănător cu rețeta clasică, dar este mai ușoară pentru digestie. Conține o combinație de piept de pui cu ficat de pui și verdeață.
Iar dacă doriți un drob vegetal, găsiți pe blog și o rețetă de drob de ciuperci. Este simplu și nu conține nici ouă fierte.
Cum preparăm rețeta de drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Pentru acest drob procedăm ca și la drobul de ciuperci simplu, pentru a prepara compoziția. Însă de data aceasta adăugăm și ouă fierte, aluat foietaj și puțin cașcaval pe deasupra.
Aluatul foietaj îl putem achiziționa din comerț sau îl putem prepara în casă – vedeți aici rețeta.
Ciupercile le putem folosi direct din conservă sau proaspete. Dacă folosim din conservă, doar le tocăm mărunt. Dacă folosim din cele proaspete, le preparăm ușor la tigaie cu o ceapă și 1-2 căței de usturoi. Apoi le amestecăm cu celelalte ingrediente și punem compoziția în coșulețe din aluat foietaj, cu un ou fiert în interior.
Mai găsiți pe blog și alte rețete de aperitive în coșulețe din foietaj, de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj.