Aperitive

Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj

Pe lângă rețeta tradițională de drob de miel, preparată pentru masa de Paște, putem strecura și câteva porții de drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj. Sunt simple, sunt gustoase și vor arăta foarte bine în secțiune. În plus, sunt ideale pentru cei care nu consumă carne.

Drobul este preparatul tradițional românesc, prezent pe platoul cu aperitive de pe mesele Sărbătorilor Pascale. În mod tradițional se prepară din carne și organe de miel. Însă pentru cei care nu consumă o astfel de carne, există alte variante ale rețetei.

Cea mai populară este rețeta de drob de pui – vedeți aici rețeta. Se prepară în mod asemănător cu rețeta clasică, dar este mai ușoară pentru digestie. Conține o combinație de piept de pui cu ficat de pui și verdeață.

Iar dacă doriți un drob vegetal, găsiți pe blog și o rețetă de drob de ciuperci. Este simplu și nu conține nici ouă fierte.

Cum preparăm rețeta de drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj

Pentru acest drob procedăm ca și la drobul de ciuperci simplu, pentru a prepara compoziția. Însă de data aceasta adăugăm și ouă fierte, aluat foietaj și puțin cașcaval pe deasupra.

Aluatul foietaj îl putem achiziționa din comerț sau îl putem prepara în casă – vedeți aici rețeta.

Ciupercile le putem folosi direct din conservă sau proaspete. Dacă folosim din conservă, doar le tocăm mărunt. Dacă folosim din cele proaspete, le preparăm ușor la tigaie cu o ceapă și 1-2 căței de usturoi. Apoi le amestecăm cu celelalte ingrediente și punem compoziția în coșulețe din aluat foietaj, cu un ou fiert în interior.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de aperitive în coșulețe din foietaj, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj.

Două porții de drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj

Gătește Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

4

Două porții de drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj, una secționată

Ingrediente

  • Pentru patru porții:
  • 400 gr aluat foietaj
  • 400 gr ciuperci champignon
  • 1 ceapă mică
  • 1-2 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4 ouă fierte
  • 2 ouă crude
  • 3 fire de ceapă verde
  • 3 fire de usturoi verde
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1 vârf de linguriță cu piper
  • 3 linguri de pesmet
  • 50 gr cașcaval ras sau mozzarella.

Mod de preparare

Curățăm și ștergem ciupercile, apoi le tocăm în bucăți mai mici. Le punem la călit într-o tigaie cu ulei, o ceapă mică tocată și 1-2 căței de usturoi tocați. Lăsăm ciupercile să se prepare până când se reduce lichidul lăsat în urma deshidratării acestora.

Lăsăm ciupercile la răcit, timp în care decongelăm și aluatul foietaj. Tot în acest interval de timp spălăm și tocăm mărunt verdeața și fierbem ouăle la modul tari.

Cum formăm și coacem drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj

După decongelare, secționăm foaia de aluat în patru părți egale. Le modelăm în formele de brioșe.

Amestecăm ciupercile răcite cu verdețurile tocate și cele două ouă crude. Potrivim textura compoziției cu pesmet și umplem cu ea coșulețele de aluat. Introducem câte un ou fiert în interior și le punem la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius. Apoi adăugăm cașcaval răzuit pe deasupra și le mai lăsăm 2-3 minute în cuptor.

După coacere, le mai lăsăm să se răcească în formele de copt, apoi le transferăm pe platouri.

Vor arăta foarte bine în secțiune.

Spor și poftă bună!