Site icon Rețete Fel de Fel

Drob de miel în aluat foietaj

Drob de miel în aluat foietaj pe hârtie de copt așezată pe un grătar negru, alături de un cuțit și un borcan cu sos

Drobul se porționează frumos după răcirea completă / Shutterstock

Pentru că drobul de miel este unul dintre preparatele tradiționale pentru masa de Paște, de data aceasta ne-am gândit să preparăm rețeta de drob de miel în aluat foietaj.

Rețeta drobului se prepară în cel mai clasic mod, însă aluatul foietaj va oferi acestuia un plus de aspect, dar și consistență.

Cu toate că face parte din meniurile tradiționale pentru mesele Sfintelor Sărbători Pascale, carnea de miel poate fi înlocuită cu carne de pasăre. Aceasta este și mai accesibilă, și mai simplu de preparat, dar și mai ușor de digerat. Drobul de miel poate fi înlocuit cu drob de pui sau chiar drob de ciuperci. Toate iest foarte gustoase și au aceeași tehnică de preparare.

Vedeți aici și rețeta de drob de pui cu ouă de prepeliță. Este un drob mai ușor ca gust și mai sănătos. Ouăle de prepeliță adăugate câte două în interiorul drobului oferă acestuia și aspect plăcut, dar și un plus de sănătate. Acestea sunt mai bogate din punct de vedere nutrițional decât cele de găină.

Dar mai găsiți pe blog și o rețetă de drob de ciuperci. Este o rețetă de drob vegetarian, mai simplu și mai sănătos.

Cum preparăm rețeta de drob de miel în aluat foietaj

Pentru rețeta drobului în aluat putem opta pentru aluatul foietaj din comerț, sau îl putem prepara în casă – vedeți aici rețeta.

Vom prepara compoziția pentru drob, așa cum procedăm și în cazul drobului clasic. Apoi vom înfășura compoziția în aluatul foietaj compoziția de drob. Pentru a nu se deforma în timpul coacerii, îl așezăm într-o formă de copt.

Drobul va arăta mai spectaculos copt în aluat. Putem opta și pentru un aluat fraged sau pentru  foi subțiri de plăcintă.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de drob de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de drob de miel în aluat foietaj.

Exit mobile version