Aperitive

Drob de miel în aluat foietaj

Pentru că drobul de miel este unul dintre preparatele tradiționale pentru masa de Paște, de data aceasta ne-am gândit să preparăm rețeta de drob de miel în aluat foietaj.

Rețeta drobului se prepară în cel mai clasic mod, însă aluatul foietaj va oferi acestuia un plus de aspect, dar și consistență.

Cu toate că face parte din meniurile tradiționale pentru mesele Sfintelor Sărbători Pascale, carnea de miel poate fi înlocuită cu carne de pasăre. Aceasta este și mai accesibilă, și mai simplu de preparat, dar și mai ușor de digerat. Drobul de miel poate fi înlocuit cu drob de pui sau chiar drob de ciuperci. Toate iest foarte gustoase și au aceeași tehnică de preparare.

Vedeți aici și rețeta de drob de pui cu ouă de prepeliță. Este un drob mai ușor ca gust și mai sănătos. Ouăle de prepeliță adăugate câte două în interiorul drobului oferă acestuia și aspect plăcut, dar și un plus de sănătate. Acestea sunt mai bogate din punct de vedere nutrițional decât cele de găină.

Dar mai găsiți pe blog și o rețetă de drob de ciuperci. Este o rețetă de drob vegetarian, mai simplu și mai sănătos.

Cum preparăm rețeta de drob de miel în aluat foietaj

Pentru rețeta drobului în aluat putem opta pentru aluatul foietaj din comerț, sau îl putem prepara în casă – vedeți aici rețeta.

Vom prepara compoziția pentru drob, așa cum procedăm și în cazul drobului clasic. Apoi vom înfășura compoziția în aluatul foietaj compoziția de drob. Pentru a nu se deforma în timpul coacerii, îl așezăm într-o formă de copt.

Drobul va arăta mai spectaculos copt în aluat. Putem opta și pentru un aluat fraged sau pentru  foi subțiri de plăcintă.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de drob de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de drob de miel în aluat foietaj.

Compoziție de drob acoperită cu aluat foietaj pe un grătar de răcire cu un borcan de sos și un cuțit

Gătește Drob de miel în aluat foietaj

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

12

Drob de miel în aluat foietaj pe hârtie de copt așezată pe un grătar negru, alături de un cuțit și un borcan cu sos

Ingrediente

 • 400 gr aluat foietaj
 • 1 ou pentru uns aluatul
 • Pentru drob:
 • 250 gr organe interne de miel
 • 250 gr carne de miel fiartă
 • 1 legătură de ceapă verde
 • 1 legătură de usturoi verde
 • 25 ml de ulei
 • 2 ouă crude
 • 4 ouă fierte
 • sare și piper după gust
 • 2 foi de dafin
 • 1 linguriță de cimbru uscat
 • 1 legătură de mărar
 • 1 legătură de pătrunjel.

Mod de preparare

Mai întâi vom porționa toate organele de miel în jumătăți sau sferturi și și le ținem în apă rece timp de 10-15 minute. Astfel se va coagula sângele din interior și nu se va mai colora apa în timpul fierberii. Le porționăm apoi în bucăți mai mici. Punem carnea de miel la fiert în apă cu sare, și două foi de dafin. Când carnea începe să se pătrundă, adăugăm și organele de miel tocate mărunt. După fierbere, le tocăm pr toate foarte mărunt.

Tocăm mărunt și ceapa verde, usturoiul verde, mărarul și pătrunjelul.

Fierbem cele 4 ouă și le curățăm.

Când avem toate aceste ingrediente pregătite așezăm o tigaie cu ulei pe flacăra aragazului. Adăugăm în ea ceapa și usturoiul verde și le amestecăm puțin pentru a se înmuia ușor. le asezonăm cu sare, piper și cimbru, apoi le lăsăm să se răcească. Apoi le amestecăm într-un bol cu organele de miel și carnea, dar și cu verdeața tocată și ouăle crude. Omogenizăm bine compoziția și pornim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Cum formăm și coacem drob de miel în aluat foietaj

Așezăm hârtie de copt pe masa de lucru. Întindem aluatul de foietaj direct pe hârtia de copt și crestăm fâșii subțiri pe lateralele lui. Transferăm hârtia de copt cu aluatul într-o tavă de chec și lăsăm fâșiile crestate să cadă liber în exteriorul acesteia. Potrivim bine foaia de aluat, pe dimensiunile tăvii.

Întindem jumătate din compoziția de drob în interiorul aluatului. Adăugăm ouăle fierte și întindem peste ele cealaltă parte din compoziția de drob. O nivelăm bine  și aducem fâșiile de aluat peste ea, petrecându-le două câte două la mijloc. Apoi ungem aluatul cu oul amestecat. Punem tava în cuptor și coacem drobul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Porționăm drobul după ce este bine răcit, pentru că atunci se porționează perfect.

Spor și poftă bună!