In sfarsit,dupa 17 ani, am reusit sa prepar aceasta minunata dulceata de nuci verzi. Da, atata timp a trecut de cand n-am mai mancat minunatia asta fina cu gust inconfundabil pe care nu-l poti uita.
Dupa parerea mea aceasta este una dintre cele mai bune dulceturi, dupa cea de trandafiri si de cirese amare.
Zilele astea am avut norocul sa merg intr-un loc superb si sa mai dau si peste nuci verzi, printre altele. Cu sufletul plin de bucurie si cu gandul la dulceata am adunat, atat cat am ajuns nucile mult dorite.
Iar pentru ca nu facusem niciodata, m-am inspirat de la Maya, cuscra mea draga 🙂 .
Ingrediente:
- 1,1 kg nuci verzi (raman 400 g dupa curatare)
- 400 g zahar
- 300 ml apa
- 2 lamai
Mod de preparare pentru reteta de dulceata de nuci verzi:
Am fiert pana ce nucile s-au inmuiat iar siropul s-a ingrosat. Punem o picatura pe o farfurie si daca nu se intinde este gata.
Punem in borcane sterilizate, le intoarcem cu capacul in jos si le lasam la racit. Din cantitatile date ies 3 borcanase de 150 g.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.