Dulceata de portocale rosii, o dulceata minunata si parfumata pe care o fac in perioada asta pentru ca portocalele rosii sunt la un pret bun si-n plus e preferata copilului meu.
Am cumparat doua ladite de portocale rosii sa avem tot timpul pentru nelipsitul fresh de la micul dejun si, din doua kilograme si jumatate am facut si trei borcanele de dulceata .
Ingrediente:
- 2,5 kg portocale
- 2 mere
- 500 g zahar brun ( sau 400 g zahar alb )
Mod de preparare pentru reteta de dulceata de portocale rosii:
Am spalat bine portocalele si le-am decojit cu un cutit. Apoi am scos fiecare feliuta, evitand pe cat posibil pielita pentru ca va da un gust amarui dulcetii. Am obtinut 700 g pulpa de portocala.
Am pus portocalele intr-o oala cu fundul dublu,am adaugat si cele doua mere decojite si date pe razatoarea mare (cam 150 g) si zaharul brun.
*Merele contin pectina si ajuta la inchegarea dulcetii.
Am fiert dulceata in jur de 45 de minute pana cand a capatat consistenta, apoi am transferat-o fierbinte in borcane spalate si sterilizate.
*Dac doriti si sunteti siguri ca portocalele sunt netratate, puteti adauga la sfarsit coaja rasa de la o portocala, va da dulcetii o aroma grozava.
Le-am asezat cu gura in jos si le-am acoperit cu cateva prosoape de bucatarie.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.