Site icon Rețete Fel de Fel

Eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă

Două eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă pe o farfurie albă

Eclerele se pot consuma în câteva ore de la umplere / Shutterstock

Pentru că ne plac eclerele de casă, obișnuim să le preparăm în mai multe moduri, iar de data aceasta ne-am gândit la o rețetă de eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă.

Crema de cocos este și delicioasă și foarte aromată, se combină perfect cu cojile de eclere, crocante.

Eclerele sunt printre cele mai populare deserturi, la care ne gândim atunci când dorim diversitate pe un platou festiv. Cuceresc în primul rând prin aspectul simetric și elegant, iar gustul este pe măsura aspectului. Rețeta eclerelor aparține bucătăriei franceze, bucătărie cu cele mai rafinate și delicate rețete de deserturi.

De la ei avem și rețeta de savarine, dar și pe cea de macarons, alte deserturi foarte elegante și extrem de delicioase. Mai amintim și rețeta de millefeuille, dar și mult îndrăgitele croissante cu unt.

Descoperiți aici și rețeta de millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură. Este un desert destul de ușor de preparat, care are la bază mai multe foi de aluat fraged, umplute cu cremă.

Iar din categoria rețetelor de eclere, mai găsiți pe blog și rețeta de eclere cu cremă patiseră și glazură de ciocolată.

Cum preparăm rețeta de eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă

Aluatul pentru eclere este același aluat opărit pe care îl preparăm și pentru choux-uri, profiterole sau pentru churros.

Iar crema de cocos o preparăm cu smântână pentru frișcă, ciocolată albă și fulgi de cocos. Este o cremă foarte gustoasă și aromată, dar și foarte consistentă.

Această cremă o preparăm și pentru alte prăjituri sau torturi.

Vedeți aici și o rețetă mai simplă de cremă de mascarpone cu nucă de cocos. Dar mai găsiți pe blog și alte rețete de creme pentru torturi și prăjituri, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de eclere cu cremă de cocos și ciocolată albă.

Exit mobile version