ECLERE CU CREMA PATISERA

    Reteta de eclere este una din preferatele mele. Nu este nici greu de preparat,iar daca respectam cativa pasi esentiali ,vom obtine cele mai bune coji pe care le putem umple dupa pofta si gustul fiecaruia.

Ingrediente

  • (pentru 45 de ecleruri de 10 cm /unul )

 

  • Aluat
  • 260 g de faina
  • 380 ml apa
  • 120 ml ulei
  • 8 oua
  • 1 praf de sare
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 225 g zahar
  • 60 g amidon
  • 750 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 70 ml lapte

Mod de preparare eclere

Aluatul il pregatim astfel:apa,uleiul si un praf de sare le punem intr-o cratita la fiert.

Cand a dat in clocot ,dam cratita de pe foc, adaugam toata faina si amestecam energic pana ce se incorporeaza bine .Punem din nou la foc mic si lasam inca vreo doua-trei minute pana cand aluatul se dezlipeste dupa fundul cratitei.

Lasam sa se raceasca bine  , apoi transferam aluatul intr-un bol si incorporam ouale pe rand unul cate unul.

Cand am terminat de inglobat toate ouale aluatul arata asa.

Cu ajutorul unui sac a poche punem aluatul in tava sub forma de bastonase. Daca nu aveti unul se poate folosi si o punga de plastic mai groasa taiata la un colt.

Coacem primele 15-20 de minute in cuptorul incalzit inainte la 220°C, apoi reducem temperatura la 170°C si le mai lasam inca vreo 10-15 minut. Nu deschideti usa cuptorului si lasati-le sa se rumeneasca bine, altfel se vor lasa cand le veti scoate afara.

Cand sunt reci taiem fiecarui ecler cate un capacel.

Crema : amestecam galbenusurile cu zaharul si putin lapte intr-o cratita iar separat, amidonul si un praf de sare le dizolvam in lapte.

Omogenizam ambele compozitii si punem pe foc amestecand continuu.

Este gata cand compozitia capata consistenta unei budinci.

Lasam sa se raceasca si adaugam si coaja de la o jumatate de lamaie.

Cu aceasta crema umplem ecerele si le glazuram cu ciocolata topita impreuna cu laptele pe foc mic sau la microunde.Pofta buna!

eclere-2B012
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

10 comentarii la “ECLERE CU CREMA PATISERA”

  1. Buna seara!vreau sa fac si eu eclere pt prima oara,dar as vrea sa fac acest aluat.sau trebuie sa il fac pe celalalt cu unt?ca difera ca si ingrediente.sau nu are importanta ce aluat aleg sa fac?foarte bine arata eclerele.abia astept sa incerc si eu.o seara frumoasa😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.