Pentru ca lipsea de pe blog rețeta de foi cu miere coapte pe dosul tăvii, ne-am gândit că este timpul s-o împărtășim și pe aceasta cu voi.
Că ne plac prăjiturile cu foi pe dosul tăvii, știți deja. Avem o colecție interesantă de astfel de prăjituri pe blog. Avem și o colecție de rețete de aluaturi pe care le folosim la deserturi.
Printre acestea găsiți și rețeta de foi cu cacao pentru prăjituri, coapte pe dosul tăvii. Sunt ideale rețetele de aluaturi prezentate separat. Fiecare poate asorta foile cu crema dorită. De exemplu, foile cu miere sunt cel mai des preparate pentru prăjitura Albinița. Dar se pot umple și cu alte creme, cum ar fi o cremă de lămâie, o cremă de mascarpone, sau chiar una de cocos.
În toate variantele se combină delicios foile cu cremele respective.
Vedeți aici și rețeta pentru prăjitura Albinița. Rețeta este una veche, din colecția de rețete scrise în caietele bunicilor, îngălbenite de vreme. Prăjitura era vedeta platourilor cu deserturi festive, pregătite cu ocazia diferitelor sărbători sau aniversări, alături de prăjitura Televizor sau de prăjitura Albă ca Zăpada.
Cum se prepară celebrele foi cu miere coapte pe dosul tăvii
Aluatul pentru foi are în compoziție o cantitate de miere, de unde și denumirea. Însă nu lipsește nici zahărul, care are rolul lui în textura aluatului. Aluatul este unul fraged preparat cu unt, ouă, puțin lapte și bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul este agentul de frăgezire în cazul foilor cu miere.
Chiar dacă necesită mai mult efort pentru întinderea aluatului pentru fiecare foaie în parte, prăjiturile cu foi pe dosul tăvii sunt de excepție. Sunt delicioase și aspectuoase, dar sunt și foarte spornice.
Găsiți pe blog și o colecție de rețete de creme pentru prăjituri, de unde o puteți alege pe cea preferată, pentru umplerea foilor.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de foi cu miere coapte pe dosul tăvii.