Site icon Rețete Fel de Fel

Friptura de porc la cuptor

O friptura de porc la cuptor delicioasa, foarte frageda si care nu necesita foarte mult timp de preparare. Ca si garnitura am ramas la cartofi aromati la cuptor, preferatii nostri. Puteti servi orice alta garnitura care va place si neaparat o salata.

 

Ingrediente pentru reteta de friptura de porc la cuptor:

 

  • 1 kg pulpa de porc
  • 7-8 linguri de ulei de masline
  • piper, maghiran, coriandru, ghimbir pudra
  • crengute de cimbru, rozmarin, cimbrisor
  • 4-5 catei de usturoi
  • boia de ardei  dulce
  • sare
  • 200 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

 

Intr-o tava pentru cuptor punem uleiul de masline si deasupra carnea taiata felii. Saram, presaram condimentele, ierburile aromate, boiaua, usturoiul pisat si turnam si vinul.

Acoperim cu apa si bagam la cuptorul incalzit inainte o ora si vreo 20 de minute,la foc moderat.

Cand a scazut tot lichidul friptura este gata (daca nu, mai adaugam un pahar de apa calda si mai fierbem pana scade).

Servim imediat alaturi de garnitura preferata. Este excelenta.

Spor la treaba si pofta buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version