CARTOFI AROMATI LA CUPTOR

Mereu am spus ca imi plac asa de mult cartofii incat i-as manca in fiecare zi.De fiecare data cand ma gandesc la cartofi la cuptor imi vine in minte reteta de cartofi aromati la cuptor .Sunt atat de buni incat eu ii prefer alaturi de o salata simpla ,dar poate face fata cu brio si ca o delicioasa garnitura langa o bucata de fripura suculenta .

Sunt si foarte simplu de preparat,asadar nu va ramane decat sa-i incercati si veti vedea ca am dreptate 🙂 .

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi
  • 2 linguri de mustar
  • 4-5 catei de usturoi
  • o lingurita de sare
  • o lingura de boia de ardei dulce
  • 7-8 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa de piper
  • cateva ace de rozmarin

 

Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem cuburi mai mari sau felii mai groase(cum vreti) si ii punem intr-un bol mai mare.Adaugam si celelalte ingrediente: usturoiul pisat,mustarul,sarea,boiaua,cimbrul,piperul,frunzulitele de rozmarin(daca doriti o aroma mai puternica puteti sa le tocati) si uleiul de masline.

027

Amestecam totul foarte bine, punem intr-o tava  si o punem in cuptorul incalzit in prealabil la 220 °C.

033

Coacem la foc moderat aproximativ 35-40 de minute pana ce cartofii sunt moi si se rumenesc frumos .Pofta buna !

050

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “CARTOFI AROMATI LA CUPTOR”

  1. Mi-a trebuit mie sa ma relaxez uitandu-ma prin bloguri inainte de culcare! Mor de pofta in fata monitorului. Cartofii sunt preferatii mei. Poate tocmai pentru ca pot fi aromatizati si preparati in atatea moduri. Ma duc sa visez cu cartofii tai. Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *