Sa nu credeti ca am sarit peste capsuni, doar ca m-a luat valul cu atatea cirese pe cap 🙂 si am uitat de acest gem de capsuni delicios si parfumat. In general ai mei prefera gemurile din fructe, prea putin dulceturile asa ca ma conformez si le fac pe plac.
Ingrediente:
- 1 kg capsuni
- 300 g zahar
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare pentru reteta de gem de capsuni:
Spalam capsunile in jet rapid de apa si le curatam de codite.
Le taiem in bucati nu prea mici si le punem intr-un vas, oricum capsunile sunt fructe moi si se vor sfarama foarte usor la fiert. Adaugam si zaharul apoi amestecam din cand in cand timp de o jumatate de ora pana cand se formeaza suficient sirop pentru a putea pune gemul pe foc.
Adaugam sucul de lamaie, punem vasul pe foc si fierbem pana cand gemul se leaga, spumand tot timpul pana ramane curat deasupra.
Il punem fierbinte in borcane si le asezam cu capacul in jos, intre prosoape de bucatarie, unde le lasam pana se racesc.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.