GEM DE CAPSUNI

Sa nu credeti ca am sarit peste capsuni,doar ca m-a luat valul cu atatea cirese pe cap 🙂 si am uitat de gemul asta delicios si parfumat.In general ai mei prefera  gemurile din fructe,prea putin dulceturile asa ca ma conformez si le fac pe plac.

Ingrediente

  • 1 kg capsuni
  • 300 g zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare gem de capsuniSpalam capsunile  in jet rapid de apa si le curatam de codite.

Le taiem in bucati nu prea mici si le punem intr-un vas,oricum capsunile sunt  fructe moi si se vor sfarama foarte usor la fiert. Adaugam si zaharul apoi amestecam din cand in cand timp de o jumatate de ora pana cand se formeaza suficient sirop pentru a putea pune gemul pe foc.

Adaugam  sucul de lamaie,punem vasul pe foc si fierbem pana cand gemul se leaga,spumand tot timpul pana ramane curat deasupra.
Il punem fierbinte in borcane si le asezam cu capacul in jos,intre prosoape de bucatarie ,unde le lasam pana se racesc.Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

20 comentarii la “GEM DE CAPSUNI”

  1. ce bine arata si eu am facut saptamana trecuta si cu zahar la fel de putin. Acum astept sa vad daca o sa stea. Noua nu ne plac dulceturile foarte dulci. Ma bucur sa stiu ca se poate cu zahar putin 😉

  2. Ce culoare frumoasa are,eu nu stiu ce am facut cu a mea anul asta,ca a cam schimbat culoarea,dar poate din cauza zaharului prea mult,am facut-o cam dulce,,,,puppp!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.