Ghebe cu usturoi la tigaie, reteta simpla. Ghebe cu usturoi si patrunjel, o mancare simpla, rapida, delicioasa, vegetariana sau de post.
O portie de ghebe cu usturoi la tigaie n-as manca niciodata fara o mamaliguta calda alaturi. Este o mancare simpla si gustoasa, care se prepara in cel mult 30 de minute. Mie imi place simpla, cu mamaliguta calda, asa cum am mai spus, dar poate fi si o delicioasa garnitura pentru un cotlet marinat la gratar, de exemplu.
Oricum ati alege s-o mancati, va recomand s-o incercati, mai ales ca suntem in plin sezon al ciupercilor.
Ingrediente:
- 1 kg de ghebe
- 3-4 linguri de ulei de masline sau floarea soarelui
- 1 lingurita de sare
- piper macinat dupa gust
- 2-3 catei de usturoi
- 1 legatura micuta de patrunjel sau marar
Mod de preparare pentru reteta de ghebe cu usturoi la tigaie:
Curatati si spalati ciupercile sub jet de apa rece, apoi lasati-le la scurs. Nu le lasati in apa pentru ca vor absorbi foarte multa apa.
Tocati-le in bucati mai mici sau mai mari, in funcie de cum va place.
Incingeti uleiul intr-o tigaie incapatoare si puneti ciupercile.
Fierbeti timp de 15-20 minute, pana cand scade aproape tot lichidul format. Adaugati usturoiul trecut prin presa, sarati si piperati dupa gust.
Mai fierbeti 2-3 minute, pana se gateste si usturoiul, apoi stingeti focul si adaugati patrunjelul tocat.
Asta-i tot! Mancati ghebele cu usturoi la tigaie calde, simple, cu paine calda sau prajita ori cu o bucata de carnita alaturi.
Spor la treaba si pofta buna!
* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.
*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.