COTLETE DE PORC MARINATE

 

In week-end ne-am rasfatat cu niste cotlete de porc marinate fragede,aromate si suculente.Am preferat alaturi doar o salata verde cu rosii si morcovi si un pahar cu vin rosu.A fost o masa gustoasa si copioasa,sotul meu adora aceste cotlete marinate si le mananca cu placere ori de cate ori le prepar.

Carnea marinata astfel se fragezeste,capata aroma si,gatita atat cat trebuie,este gustoasa si suculenta.

Dar cum se prepara marinada pentru carne? Foarte usor!

Avem nevoie de cateva ingrediente simple pe care oricine le are in casa.

*Asadar, ne trebuie un ulei (este bine sa fie unul cu punctul de ardere ridicat) cum ar fi cel de floarea soarelui,de arahide,soia sau porumb .

*Un acid,cum ar fi  zeama de lamaie,lime,sucul de rosii sau otetul.

*Condimente la alegere,dupa propriile gusturi.Noua ne place un gust balansat,asadar folosesc putine condimente.

*Alcool (optional) – bere,vin,cognac.

 

Ingrediente

  • 600 g cotlet de porc fara os (6 felii )
  • 4-5 linguri de ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru uscat sau proaspat
  • piper proaspat macinat

 

Mod de preparare cotlete de porc marinate

Intai de toate,daca aveti cotletul intreg,feliati-l in bucati grosute de 1,5 cm-2 cm.

Intr-un bol puneti uleiul,zeama de lamaie,sarea,piperul,boiaua,cimbrul si cateii de usturoi tocati.Amestecati foarte bine sa se omogenizeze cat de cat ingredientele si ungeti fiecare bucata cu marinada obtinuta.

Acoperiti bolul cu folie alimentara si puneti-l la frigider pentru minim 1-2 ore.Daca le puteti lasa mai mult,cu atat mai bine,aromele vor patrunde in carne mai bine si va fi si mai frageda.

*Puteti,la fel de bine sa folositi si o cutie de plastic cu capac,important este ca,feliile de carne in marinada sa fie acoperite etans,sa nu imprastie mirosul in tot frigiderul 🙂 .

Inainte de a le frige pe gratar sau tigaia grill,scoateti-le de la rece,sa poata ajunge la temperatura camerei.

Incingeti bine tigaia grill si asezati,un pic distantate intre ele,feliile de cotlet,curatate de bucatile de usturoi.Este important sa incingeti bine tigaia grill pentru ca astfel se inchid porii si sucul carnii ramane inauntru.

Frigeti carnea 3 minte pe o parte si inca vreo doua pe cealalta.

Inainte de a o manca,lasati-o 5-6 minutele la odihnit.

Carnea o puteti manca alaturi de o salata mixta ,cartofi la cuptor ,orez,legume la tigaie sau la cuptor ,in functie de gusturile voastre.Pofta buna!

 

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *