Glazura oglinda colorata se prepara foarte usor si da un aspect frumos deserturilor pe care urmeaza sa le decoram.
Urmand cativa pasi simpli,vom obtine o glazura lucioasa si uniforma care isi va mentine aspectul de oglinda si dupa racire.
Ingrediente:
- 70 g ciocolata alba
- 150 ml apa
- 160 g zahar
- 100 ml smantana pentru frisca
- 6 g gelatina (3 folii)
- o picatura de colorant gel (rosu)
- aroma la alegere
Mod de preparare glazura oglinda colorata:
Gelatina o hidratam in apa rece.Intr-o craticioara punem apa si zaharul si fierbem 2-3 minute.Adaugam smantana pentru frisca si continuam fierberea inca un minut.
*Este foarte important sa respectam timpul de fierbere,altfel glazura va fi prea lichida.
Dam vasul de pe foc,lasam sa se racoreasca cateva minute si punem ciocolata rupta bucatele.Amestecam foarte bine sa se topeasca si la final punem gelatina si colorantul.
Omogenizam bine ,strecuram glazura de eventualele impuritati si o lasam sa se raceasca.
Dupa racire va capata consistenta si este gata pentru glazurat.Daca doriti s-o aroamati,acum este momentul s-o faceti.
Asezati tortul sau prajiturile pe care doriti sa le decorati pe un gratar,asezati o tava sub el si turnati glazura incepand din mijloc.
Ce se scurge in tava,turnati-o inapoi in vas si glazurati din nou.
Dupa ce ati glazurat desertul,pastrati-l la frigider.Dupa cum spuneam,dupa racire,va avea aspect de oglinda.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.