Pentru gustări delicioase din zilele mohorâte de toamnă, avem pentru voi o rețetă de gogonele pane. Este o modalitate simplă și inedită de a transforma gogonelele (roșii verzi necoapte) într-un aperitiv sau o gustare crocantă și savuroasă. Acest preparat este similar cu alte legume pane, însă gogonelele aduc o notă ușor acrișoară care se îmbină perfect cu crustă crocantă.
Rețeta este simplă, se prepară ca și rețeta de dovlecei pane sau vinete pane. Toate trei au în comun pasul de deshidratare al legumelor, înainte de preparare.
Vedeți aici și rețeta de dovlecei pane cu pesmet și parmezan, serviți ca aperitiv, cu mujdei sau cu un sos de iaurt cu usturoi. Sunt tare buni și de efect și printre alte aperitive, asamblați în formă de turnulețe cu șuncă presată și cașcaval, sau cu diverse brânzeturi.
Mai găsiți pe blog și o rețetă de ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente. Preparate în acest mod, ciupercile sunt delicioase și simple, dar și servite cu diferite sosuri cum ar fi un sos de iaurt, un fondue de brânzeturi, etc.
De ce sunt speciale aceste gogonele pane
Dacă adorați gogonelele ca și murături, cu siguranță le veți adora și preparate sub formă pane. Au gust delicios, sunt crocante la exterior, iar interiorul lor păstrează o textură ușor suculentă și o aromă acrișoară distinctă. Crusta crocantă de pesmet și făină oferă un contrast plăcut cu prospețimea ușor acidulată a gogonelelor. Acest aperitiv este perfect ca gustare, garnitură sau chiar ca fel principal într-un meniu vegetarian.
Mai găsiți pe blog și alte rețete de preparate sub formă de pane.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de gogonele pane.