Aperitive

Ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente

Dacă vă plac preparatele pe bază de ciuperci, încercați și rețeta de ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente, pentru una dintre gustările zilei.

Ciupercile se numără printre alimentele noastre preferate și le preparăm în diferite moduri. Cel mai des apelăm la ciupercile champignon pentru că sunt cele mai accesibile. În plus, le găsim pe piață pe tot parcursul anului.

Putem prepara ciupercile în diferite moduri de la aperitive, la supe creme, garnituri sau mâncăruri scăzute. Una dintre cele mai adorate rețete cu ciuperci este cea de ciulama de ciuperci cu mămăliguță. o preparăm cel mai des și nu ne săturăm de ea.

Iar o altă rețetă pe care vă recomand s-o testați este rețeta de ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval. Este o rețetă care merită preparată pentru evenimente deosebite. Ciupercile fac echipă excelentă cu carnea, iar cașcavalul este ca o punte de legătură între ele.

Cum se prepară rețeta de ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente

Pentru rețeta de față procedăm exact ca la rețetele de șnițele. Ciupercile nu necesită fierbere sau coacere înainte de a le prepara pane. Se pătrund suficient în timpul prăjirii.  Condimentele le puteți alege după preferințe. Nouă ne plac ușor picante și am adăugat și fulgi de chili.

Le puteți servi ca gustare sau pe un platou cu aperitive. Sunt delicioase și cu diferite sosuri cum ar fi un sos de iaurt, un fondue de brânzeturi, etc.

Dacă doriți să experimentați mai multe preparare cu ciuperci, găsiți pe blog o colecție de rețete de unde vă puteți inspira. Le descoperiți tastând cuvântul ”ciuperci” în caseta de căutare.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente.

Ciuperci preparate pane pe un platou, două din ele secționate, alături de un vas cu sos și un borcan cu condimente

Gătește Ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente

Ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente pe un platou, alături de tacâmuri de servit, un borcan cu condimente și unul cu sos barbeque

Ingrediente

  • 500 gr de ciuperci champignon de mărime medie
  • sare și piper, după gust
  • 3 ouă de mărime medie
  • 200 gr de făină
  • 200 gr de pesmet
  • 1/2 linguriță cu pudră de nucșoară
  • 1/2 linguriță cu boia de ardei dulce
  • 1 vârf de linguriță cu fulgi de chili
  • 1/4 linguriță cu boabe de muștar
  • 1/4 linguriță cu semințe de mărar
  • 1-2 cuișoare

 

Mod de preparare

Începem cu pregătirea ciupercilor pe care le ștergem bine pe pălării cu prosoape de hârtie umezite. Le tăiem codițele la nivelul pălăriilor, apoi presărăm sare peste ciuperci, pe toate părțile. Le lăsăm 10-15 minute să se deshidrateze ușor. Sarea le va ajuta să elimine din apă și le va înmuia ușor. Apoi, așa umezite le trecem prin făina cernută într-un bol.

Într-un alt bol, amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Iar în al treilea bol, amestecăm pesmetul cu condimentele măcinate.

Ciupercile pudrate cu făină le trecem prin compoziția de ouă, apoi le tăvălim bine prin amestecul de pesmet cu condimente.

Le prăjim în ulei încins până când se rumenesc frumos pe toate părțile.

Amestecul de condimente îl puteți face după propriul gust.

Iar dacă nu le doriți prăjite în ulei, puteți prepara ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente și la cuptor.

Spor și poftă bună!