Site icon Rețete Fel de Fel

Gogoși de post cu apă minerală

Gogoși de post cu apă minerală decorate cu zahăr, pe o farfurie și o sită pentru zahăr

Gogoșile se decorează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie / Shutterstock

Gogoșile fac parte dintre deserturile greu de refuzat și greu de oprit din mâncat. De data aceasta avem pentru voi o rețetă de gogoși de post cu apă minerală. Sunt delicioase, frumos rumenite și aspectuoase, pentru că le modelăm cu gaură la mijloc.

Apa minerală are efectul de a face aluaturile mai pufoase, mai aerate. Ies foarte gustoase gogoșile și în varianta de post. Mai găsiți pe blog o rețetă de gogoși pufoase și aromate, de post. Sunt preparate cu apă plată, amestecată cu puțin ulei.

Iar dacă doriți o rețetă de gogoși mai interesante, dar tot de post, încercați rețeta gogoșilor cu mere în aluat. Se prepară dintr-un aluat simplu cu mere răzuite, lapte de cocos, făină și praf de copt. Aluatul de gogoși cu mere se pune cu lingura în uleiul încins, ca la gogoșile cu iaurt. Textura acestuia trebuie să fie mai densă, necursivă, dar nu fermă, precum la gogoșile clasice

Cum preparăm rețeta de gogoși de post cu apă minerală

Aluatul pentru gogoșile cu apă minerală se prepară ca și aluatul clasic, dar fără a încălzi apa. Se folosește puțină apă caldă doar pentru a amesteca drojdia cu zahărul. Chiar dacă se prepară cu apă rece, aluatul se va dospi la fel de bine ca și cel clasic. Iar dacă nu doriți gogoșile cu gaură, le puteți prepara tot în modul clasic.

Aluatul se poate aromatiza după preferințe, cu vanilie sau cu arome de citrice.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de gogoși, de unde vă puteți inspira, dar și alte rețete de dulciuri de post.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de gogoși de post cu apă minerală.

Exit mobile version