Inghetata pe bat cu iaurt si fructe nu ne lipseste toata vara din frigider. Se prepara atat de simplu si usor, incat o poate face si un copil. In plus este sanatoasa, perfecta pentru cei mici si necesita decat trei ingrediente.
Puteti folosi doar un singur tip de fructe sau mai multe, asa cum am facut eu, miere sau alt indulcitor dupa gust sau deloc, in cazul in care aveti un iaurt deja indulcit.
Ingrediente:
- 200 g mix de fructe (cirese, capsune si pepene galben)
- 200 g iaurt gras naural
- 1-2 linguri de miere
Mod de preparare pentru inghetata pe bat cu iaurt si fructe:
Splati si curatati fructele, taiati-le bucati si puneti-le intr-un blender alaturi de iaurt si miere. Mixati pana cand ati obtinut o compozitie cremoasa.
Umpleti formele inghetata.
Daca nu aveti forme, nicio problema, umpleti paharute de plastic si puneti cate un betisor de inghetata, apoi asezati deasupra o bucata de folie de alumniu.
Puneti formele sau paharutele in congelator pentru cateva ore sau pana ingheata complet si apoi le puteti manca. Pentru a le putea scoate usor din forme, scufundati-le un minut in apa calduta.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.