Site icon Rețete Fel de Fel

Ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie

Ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie decorate cu migdale

Aluatul de ișlere poate fi preparat cu nuci, alune sau migdale măcinate fin / Rețeta lui Vlăduț

De pe platourile cu fursecuri de la sărbătorile de iarnă nu pot lipsi aceste minunate ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie. Ișlerele sunt fursecuri austriece preparate dintr-un aluat fraged cu unt și migdale, nucă sau alune de pădure măcinate fin. Sunt umplute cu diferite creme, sau dulceață și glazurate cu ciocolată.

Rețeta face parte din colecția de rețete preparate de Vlăduț, bucătarul de la ”Neatza cu Răzvan și Dani”. Vlăduț adoră bucătăria austriacă și prepară foarte des rețete inspirate din această bucătărie. Ne-am gândit că este timpul să avem și noi în colecția rețetelor de biscuiți și fursecuri această rețetă austriacă de ișlere. Multora vă sunt cunoscute aceste fursecuri, încă din copilărie.

Tot din categoria rețetelor de fursecuri cu iz de copilărie face parte și rețeta de fursecuri Linzer. Nici aceste fursecuri nu lipseau în trecut de pe platourile de sub bradul împodobit.

De ce este specială rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie

Special la aceste fursecuri austriece este, în primul rând, aluatul fraged și sfărâmicios. Iar în combinație cu crema de vanilie și glazura de ciocolată, gustul este absolut delicios. Dacă nu le-ați încercat, încă, nu mai stați pe gânduri. Sigur vă vor cuceri.

Găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete de biscuiți și fursecuri speciale pentru sărbători și nu numai.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie.

Exit mobile version