Biscuiți / Fursecuri
Fursecuri Linzer. Reteta de fursecuri cu gem
La noi nu exista sarbatori fara fursecuri Linzer. Sunt atat de fragede si gustoase incat dispar mereu primele de pe platou. Migdalele macinate din aluat le da un gust minunat, sunt aromate cu vanilie si se pastreaza foarte bine si o saptamana, in cutii metalice.
Folosesc gemuri acrisoare, cum este gemul de caise sau gemul capsuni, preparate in casa. Dar merge si gemul din fructe de padure sau orice alt gem acrisor care va este pe plac.
Incercati-le, sunt minunate!
Ingrediente:
- 250 g unt
- 150 g zahar
- 2 galbenusuri
- un praf de sare
- vanilie
- 100 g migdale macinate fin (nuci,alune…)
- 250 g faina alba de grau
- gem acrisor,la alegere
- zahar pudra
Mod de preparare pentru reteta de fursecuri Linzer:
Amestecam intr-un bol untul moale cu zaharul. Eu fac asta cu un tel dar puteti folosi si un mixer de mana.Cand avem o compozitie cremoasa, incorporam si galbenusurile, pe rand,mixand bine dupa fiecare.Apoi adaugam un praf de sare,vanilia si migdalele macinate fin.
La final incorporam si faina de grau.
Acoperim bolul cu folie alimentara si-l lasam la rece cateva ore.
Apoi,il impartim in doua bucati. Presaram faina din belsug pe masa de lucru si intindem o foaie cu grosimea de 3 mm. Decupam cu o forma rotunda (de 6 cm diametru in cazul meu) si asezam cercurile pe o tava acoperita cu hartie de copt.
La fel procedam si cu a doua bucata de aluat, numai ca decupam mijlocul cercurilor cu diferite forme mai mici.
La fel faceti si cu cercurile de aluat, incercand sa nu incorporati foarte multa faina.Este imoprtant sa avem un numar par de cercuri intregi si din cele decupate in mijloc,ca sa putem face perechi 🙂 .
Coaceti fursecurile 12-14 minute la 180°C (foc mediu), pana incep sa se rumeneasca usor. Controlati-le des pentru ca sa coc foarte repede.
Cand sunt gata, trageti hartia de copt pe o suprafata rece, apoi asezati fursecurile la racit pe un gratar.
Am obtinut 60 de cercuri, asadar,30 de fursecuri Linzer.
Dupa ce sunt gata, pe crecurile intregi puneti gem pe fiecare, camo lingurita rasa.
Pe cele decupate le pudrati din belsug cu zahar praf.
Apoi asezati-le peste cele cu gem. Sunt delicioase si se fragezesc pe zi ce trece.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII