Site icon Rețete Fel de Fel

Lasagna cu spanac și brânzeturi

Porție de lasagna cu spanac și brânzeturi pe farfurie, alături de vasul cu lasagna secționată

Pentru ca sosul de brânzeturi să fie mai cremos se aleg atât brânzeturi ferme, cât și mai moi / Shutterstock

Rețetele de lasagna sunt ideale pentru una dintre mesele principale ale zilei. Sunt gustoase și foarte consistente chiar și în varianta fără carne. Iar rețeta de lasagna cu spanac și brânzeturi este una dintre variante, pe care v-o recomandăm s-o testați și voi.

Spanacul face echipă perfectă cu brânzeturile, atât ca gust cât și ca textură și contrast de culori. Combinația respectivă se folosește și la plăcinte sau tarte, sau la diferite umpluturi de aluaturi sărate.

Un astfel de exemplu îl puteți descoperi la rețeta de plăcintă spirală cu spanac și brânză. Este gustoasă și aspectuoasă. Se prepară foarte ușor și poate fi servită caldă sau rece. Poate fi inclusă și într-un meniu cu  aperitive festive.

Iar un alt exemplu de o astfel de combinație o puteți descoperi la rețeta de cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci. Rețeta acestora chiar este demnă de orice platou cu aperitive festive.

Cum se prepară rețeta de lasagna cu spanac și brânzeturi

Rețeta actuală se prepară aproximativ în același mod ca și rețeta clasică de lasagna, cu mențiunea că spanacul amestecat cu brânzeturile înlocuiesc carnea tocată. Ca și brânzeturi poate opta fiecare pentru cele preferate. Important este să aveți în combinația aleasă și brânzeturi mai ferme, dar și mai moi pentru a obține o compoziție cremoasă.

Foile de lasagna le vom hidrata în apă clocotită, pentru că nu vom folosi sosuri fluide care să le hidrateze în timpul procesului termic.

Mai găsiți pe blog și alte rețete în care combinăm spanacul cu brânzeturile.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de lasagna cu spanac și brânzeturi.

Exit mobile version